Μέσω του προφίλ «Ποντιακός Στίχος» ανακοινώθηκε η λειτουργία της νέας επίσημης ιστοσελίδας στην οποία θα μπορούν όλοι και όλες ναναναζητήσουν έναν τεράστιο αριθμό ποντιακών τραγουδιών.

Παρακάτω σας παραθέτω την αυτούσια την ανακοίνωση:

«Με απέραντη χαρά λοιπόν η ομάδα του Ποντιακού Στίχου ανακοινώνει και από βήματος εδώ την λειτουργία της νέας μας ιστοσελίδας Ποντιακός Στίχος στην οποία έχει μεταφερθεί και αρχειοθετηθεί συστηματικά η όλη δουλειά που έχει γίνει σε αυτή την ομάδα επί δύο συναπτά έτη.

Καλώς να ορίσετε και καλές αναζητήσεις

https://pontianlyrics.gr/

«Η ανακοίνωση έγινε χθες στα πλαίσια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Ποντι-α-κή» που αφορούσε την ποντιακή γλώσσα.

Ένα συνέδριο όπου σκιαγραφήθηκαν όψεις του σήμερα και προοπτικές του αύριο και στο οποίο κατά την ταπεινή μας άποψη ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, αποτελούμενο από ένα πάνελ εξαίρετων εισηγητών. Τα συμπεράσματα όπως και οι δράσεις που θα προκύψουν από αυτό το συνέδριο μένουν να φανούν προϊόντος του χρόνου.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως η εξωστρέφεια που πρέπει να επιδείξει η ράτσα μας όχι μόνο σε θέματα γενοκτονίας αλλά και σε αυτά της διαλέκτου, της μουσικής και άλλων εκφάνσεων του λαϊκού πολιτισμού που φέρει αποτελεί μονόδρομο και έναν υγιή τρόπο να κατατάξουμε εαυτούς εντός ενός ευρύτερου κοινωνικού παγκοσμιοποιημένου πλαισίου.

Το να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο ακριβώς βρισκόμαστε όπως και το πώς προσεγγίζουν οι άλλοι τα δικά μας θέματα μόνο ως θετικό μπορούμε να το εκλάβουμε. Καλύτερα να γνωρίζουμε την θέση μας σφαιρικά και ολιστικά παρά να βαυκαλιζόμαστε για όσα νομίζουμε εμείς ότι γνωρίζουμε.»

Η απόδοση κάθε τραγουδιού και η μεταφορά του στο διαδικτυακό τεφτέρι είναι στην ποντιακή, με χρήση των ιδιαιτέρων συμβόλων της.

Τέλος θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω από καρδιάς τους τρεις αυτούς ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τούτη την τεράστια προσπάθεια. Το αποτέλεσμα της είναι διπλό «Μαθαίνουμε να τραγουδάμε αλλά πάνω από όλα να διαβάζουμε την ορθή γραφή και να καταλαβαίνουμε το τι τραγουδάμε»