Υπάρχει άραγε έλληνας ποντιακής καταγωγής που να μην έχει γελάσει με τους σπαρταριστούς θεατρικούς της μονολόγους στο youtube; Υπάρχει άραγε κάποιος που να μην έχει θαυμάσει την προσπάθεια της «Τσαχουρίνας» ώστε αυτή η διάλεκτος, η μοναδική σχετίζουσα με την αρχαία Ιωνική, να διατηρηθεί στις καρδιές αλλά και στα στόματα μας; Προαωπικά της βγάζω το καπέλο και προκειμένου να γνωρίσει ο κόσμος την κα Παναγιωτίδου της ζητησα να μας πει δυο λόγια για την ίδια. Την ευχαριστώ από καρδιάς διότι δεν μου το αρνήθηκε και με χαρά μου απέστειλε το παρακάτω Βιογραφικό…

Ονομάζομαι Πόπη (Παρθενόπη) Παναγιωτίδου. Γεννήθηκα στην Κατερίνη από Πόντιους γονείς δεύτερης γενιάς. Μέχρι το 1992 ζούσα στο πατρικό με τη γιαγιά (ο παππούςαπεβίωσε το 1990) γονείς του πατέρα μου. Μεγάλωσα μαζί τους κάτι για το οποίο θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Ήρθαν πρόσφυγες από τον Πόντο το 1922. Ζούσαν στο Ίσκιλι ένα χωρίο κοντά στην Έρπαα , επαρχία Τοκάτης. Οι γονείς της μητέρας μου ήταν απλο Ορτού , Τραπεζούντα και ο πατέρας της ήρθε από το Σοχούμ όπου είχαν καταφύγει για να γλιτώσουν. Οπότε όπως καταλαβαίνεις μεγάλωσα ακούγοντας τα ποντιακά από τα γεννοφάσκια μου. Δυστυχώς δεν τα μίλησα όμως όπως θα έπρεπε γιατί οι γονείς δεν μας μιλούσαν Ποντιακά. Θέλεις  για να νοιώθουν ενταγμένοι στο νέο κοινωνικό περιβάλλον τους, θέλεις γιατί κάποιοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο έθνος χωρίς διαλέκτους; η ουσία είναι ότι εδώ στην πόλη γίναμε και μεις λίγο πολιτιανοί.

Τελείωσα το Οικονομικό Νομικήςτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου,  εργάστηκα ως καθηγήτρια Αγγλικών σε φροντιστήρια και σήμερα δουλεύω ως υπάλληλος Φαρμακείου. Έχω δυο παιδιά , τον Ηλία και την Παυλίνα στους οποίους προσπαθώ να εμφυσήσω την αγάπη  για ότι έχει σχέση με τον Πόντο και ως ένα βαθμό θεωρώ πως το έχω καταφέρει.

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το Ποντιακό Θέατρο από το 2012. Είμαι μέλος της Θεατρικής Ομάδας της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και συμμετείχα και στη θεατρική ομάδα της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής. Από πέρσυ παρακολουθώ μαθήματα θεάτρου στο Θεατρικό Εργαστήρι «Πήγασος» στην Κατερίνη.

Ο κορονοϊος και η καραντίνα αποτέλεσαν για μένα ευκαρία να δημιουργήσω τα βιντεάκια ως Τσαχουρίνα. Θέλεις ο ελεύθερος χρόνος που είχα και ο εγκλεισμός στο σπίτι, αν και δούλευα καθ’όλη τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά δεν είχα άλλες δραστηριότητες,  θέλεις η αποχή από πρόβες,  μου έφεραν στο μυαλό ιδέες που σιγά σιγά πήρα το θάρρος να τις παρουσιάσω. Αν και δεν είμαι φυσική ομιλήτρια,  προσπαθώ να διορθωθώ, ρωτάω και συμβουλεύομαι άτομα που γνωρίζουν και διαβάζω ώστε να μπορώ όσο το δυνατόν να εκφράζομαι καλύτερα. Χαίρομαι για την μεγάλη αποδοχή των βίντεων μου και για τα μηνύματα με τα καλά λόγια που λαμβάνω.
Ευχαριστώ και σένα Γιάννη που μου αφιερώνεις αυτές τις γραμμές.

Το κανάλι μου στο Youtube ονομάζεται Τσαχουρίνα ..

https://youtube.com/channel/UClIDE6B4vcLwbj95qzZCMEg

Σε ευχαριστώ και εγώ «Τσαχουρίνα» και εύχομαι ο μεγαλοδύναμος να σου δίνει πάντα την φαντασία να μας διασκεδάζεις!!