Με το παρακάτω ευχαριστήριο κείμενο ο Φάνης Κουρουκλίδης ευχαρίστησε την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς για την αναπάντεχη έκφραση τιμής προς το πρόσωπο του για την προσφορά του στην ποντιακή παράδοση. Η τιμητική αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 9 Απρ 22 στον ετήσιο χορό της Ένωσης στο «Μίθριο».

-Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
Μεγάλη τιμή, έκπληξη, χαρά και συγκίνηση αποτέλεσε για εμένα η απονομή αυτής της τιμητικής διάκρισης στο πρόσωπό μου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς & τον πρόεδρο Κώστα Ζώη για το αφιέρωμα αυτό, να ευχαριστήσω για τα όμορφα λόγια τους εκλεκτούς φίλους μου και σπουδαίες προσωπικότητες του ποντιακού στερεώματος Παναγιώτη Ασλανίδη , Κώστα Φωτιάδη, Μιχάλη Καραβέλα, Τάκη Βαμβακίδη, Γιώργο Απαζίδη , Ηλία Μαυρίδη & Αλέξη Παρχαρίδη που μίλησαν για έμενα καθώς και όλους αυτούς τους φίλους μου που παρευρέθηκαν εκεί.

Σας υπόσχομαι και γω λοιπόν απο μεριάς μου πως θα συνεχίσω να δίνω & να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ για την ποντιακή μουσική, παράδοση & κουλτούρα πάντα με ταπεινότητα και μεγάλη αγάπη!

Σας ευχαριστώ!
Με εκτίμηση ,
Φάνης Κουρουκλίδης

Εύχομαι και εγώ με την σειρά μου στον Φάνη Κουρουκλίδη να του δίνει ο Θεός υγεία για να συνεχίζει να προσφέρει στις νέες γενιές που διψούν για την παράδοση μας.