Η μουσική δεν έχει όρια δεν μπαίνει σε κανόνες, είναι του ουρανού τ’ απέραντο της θάλασσας το βάθος, έχει όλα τα χρώματα ενός ουράνιου τόξου, είναι η δύση κ’ η αυγή η άνοιξη και ο χειμώνας, είναι το όνειρο που είδαμε αλλά και εκείνο που θα δούμε, είναι το πιο βαθύ συναίσθημα το πρώτο το μεθύσι, τη νοστιμιά της σας γευτείς θα στέκεις μαγεμένος!!

Αισθανόμενος τα παραπάνω και ενώ έπλεα στις μουσικές καταχωρήσεις της πλατφόρμας youtube συναντήθηκα με ένα μουσικό βίντεο, μια πανδαισία μουσικών χρωμάτων, συναισθημάτων και ονείρων που με συνεπήραν. Με ένα ακορντεόν και πολύ αγάπη ο κ Μπιτζηλαίος Κωνσταντίνος μας παρουσιάζει την μουσική σύνθεση «LAZARUS», αφιέρωμα, όπως αναφέρει παρακάτω, στον μεγάλο ακορντεονίστα Κουλαξίζη Λάζαρο.

«Το Ταγκό Lazarus είναι μια σύνθεση δική μου που εμπνεύστηκα και αφιερώνω στον μεγάλο ακορντεονίστα Κουλαξίζη Λάζαρο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μεγάλη του αγάπη προς το πρόσωπο μου αλλά και όλους τους μουσικούς-ακορντεονίστες ειδικά! Και  για την τεράστια συμβολή του στην ανάδειξη του ακορντεόν στην Ελλάδα. Ευχαριστώ τον φίλο μου Πρόδρομο Παιτοτσόγλου για τον χρόνο του που στην οικία του, με την βοήθεια του μεταφέραμε τις παρτιτούρες στο μουσικό πρόγραμμα του κομπιούτερ. Επίσης ευχαριστώ τον Χρύσανθο Γιαννικόπουλο βιολιστή ο οποίος με βοήθησε και στα θέματα αρμονίας και έβαλε και «πινελιές» στο κομμάτι. Τον Πάρη Τσιρτσή σπουδαιο πιανίστα, τον Κώστα Παπανικολάου στο κόντρα μπάσο και τέλος τον υιό μου Χρήστο Μπιτζηλαίο , φλαουτίστα. Το κομμάτι γράφτηκε στο στούντιο Νέμεσις του Τάσου Καραπαπαζόγλου στην Καβάλα και τον ευχαριστώ θερμά για την επαγγελματικότητα του».

Ο Λάζαρος Κουλαξίζης είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο του ακορντεόν με συμμετοχές σε δίσκους αλλά και με προσωπική δισκογραφία, με πολλές συμμετοχές σε εκπομπές και σήριαλ της τηλεόρασης ως μουσικός, αλλά και σε ταινίες. Η βιογραφία του κ. Λάζαρου Κουλαξίζη, είναι πολύ πλούσια και κυρίως παράλληλη με την πορεία του μουσικού αυτού οργάνου στην ελληνική λαϊκή μουσική.

Είναι γόνος μουσικής οικογένειας της πόλης της Καβάλας, που ανέβηκε στο πάλκο σε ηλικία μόλις 10 χρόνων. Με τ’ αφτιά του γεμάτα από τα πολίτικα μουσικά ακούσματα, κινήθηκε με γνώση και έμπνευση στο χώρο του δημοτικού και του λαϊκού τραγουδιού, αναδεικνύοντας το δικό του μοναδικό ύφος, σε μια κορυφαία πορεία πολλών δεκαετιών. Έπαιρνε τεχνικές από διάφορες χώρες και δημιούργησε δική του τεχνική πάνω στο όργανο, κοιτούσε ποιος δακτυλισμός είναι ο καλύτερος για να γίνει το παίξιμό του πιο γρήγορο και πιο καθαρό. Πήρε στοιχεία από πολλά ξένα κομμάτια, όπως για παράδειγμα από τα γαλλικά κομμάτια που πήρε την τεχνική, το χρώμα, το συναίσθημα και το ρομαντικό στοιχείο. Όλα αυτά τον βοήθησαν να αναδείξει το προσωπικό του ύφος και τη δική του αντίληψη η οποία τον βοήθησε να ξεχωρίσει και να βρεθεί στην κορυφή.

πηγή: https://www.kavalareport.gr/politismos/aphieroma-ston-lazaro-koulaxidi.html