Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

          Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους εσάς, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, στην οποία η ιστορική μας ομοσπονδία (ΠΟΠΣ) έχει πάρει έναν πρωτοφανή διοικητικό κατήφορο, λόγο αποφάσεων και ενεργειών του Δ.Σ.

          Θα ξεκινήσω από την Γ.Σ της Κρήτης στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, κατά την οποία το σώμα αποφάσισε:

                     1ον Όλα τα έσοδα από την Γ.Σ της Κρήτης να δοθούν στο δάνειο της ΠΟΠΣ.

                     2ον  Γ.Σ για το θέμα του ΠΑΣΠΕ.

                     3ον Την εκκαθάριση του μητρώου της ΠΟΠΣ.

          Αυτές οι αποφάσεις δεν εκτελέστηκαν έως και σήμερα από το Δ.Σ. κατά παράβαση του καταστατικού και του κεφαλαίου ΊΑ άρθρο (24) παράγραφος (5) «Το Δ.Σ εκτελεί τις αποφάσεις των Γ.Σ., διοικεί την ομοσπονδία επιδιώκει και επιβλέπει την πιστή εφαρμογή του καταστατικού και την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων από τα σωματεία μέλη και τις τυχόν επιτροπές στις οποίες έχει αναθέσει συγκεκριμένες εργασίες».

          Στην τελευταία Γ.Σ στις 16 Δεκ 2018 τροποποιήθηκε το καταστατικό και μια από τις τροποποιήσεις ήταν και αυτή της θητείας του Δ.Σ. με την όποια θα μπορούν τα μελή του Δ.Σ να επανεκλέγονται, όχι για τρίτη (3) θητεία αλλά για όσο το επιθυμούν. Ως εκπρόσωπος τότε του Συλλόγου Ποντίων Β. Έβρου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» αντέδρασα έντονα σε αυτήν την τροποποίηση που αφορούσε την θητεία του Δ.Σ.

          Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη περίεργης και χωρίς προηγούμενο  απόφασης και ενεργείας του Δ.Σ., να μην διεξάγει στον προβλεπόμενο χρόνο εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Ομοσπονδία, καθόσον έχει συμπληρωθεί από το παρόν Δ.Σ η τριετή (3) θητεία εδώ και έξι (6) μήνες. Αυτήν την απόφαση το Δ.Σ. δεν την κοινοποίησε ως όφειλε στα μέλη της (ΠΟΠΣ) κατά παράβαση του καταστατικού και του κεφαλαίου ΊΑ άρθρο (24) παράγραφος (6) «Το Δ.Σ κοινοποιεί τις αποφάσεις του στα μέλη της ΠΟΠΣ, όταν αυτό επιβάλλεται από την φύση του θέματος, και τις διάφορες ανάγκες για κοινή αντιμετώπιση του».

          Όλα τα παραπάνω είναι η απόδειξη ότι έχουμε μια διοικητική κατάσταση πρακτικών και ενεργειών «ΠΑΡΧΑΡΙΔΗ» και «ΠΟΕ».

          Κλείνοντας γεννούνται τα εξής ερώτημα:

                     1ον Με αυτές τις ενέργειες και πρακτικές μπορούμε να πάμε μπροστά για να διεκδικήσουμε την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου;;;

                     2ον Αν δεν αντιδράσουμε τώρα πότε θα αντιδράσουμε;;;

                     3ον Με το να σιωπούμε και να μην αντιδρούμε σε όλη αυτήν την κατάσταση δεν γινόμαστε και εμείς συνένοχοι όλης αυτής της κατάστασης;;;  

                                                                       Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

                                                                         Κωνσταντίνος Ν. Καλτσίδης