Μπάμπης Χολίδης – Παναγιώτης Ποικιλίδης – Γιώργος Ποζίδης

Η σημερινή πρώτη ημέρα του Αυγούστου, του μήνα της Παναγίας μας, έμελλε να είναι για την μεγάλη οικογένεια της Ελληνορωμαϊκής Πάλης, ημέρα πένθους.

          Μετά τους Παναγιώτη Ποικιλίδη στις 23 Μάϊου του 2014 και τον Μπάμπη Χολίδη στις 26 Ιουνίου 2019, ένας ακόμα «Πόντιος», «Ο τίμιος γίγαντας» όπως τον αποκαλούσαν, ο σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, ο Γιώργος ο Ποζίδης μας εγκατέλειψε. Η καρδιά του τον πρόδωσε με αποτέλεσμα να υποστεί αιφνιδίως σήμερα το απόγευμα μετά της 19:00 ανακοπή.

          Ο Γιώργος Ποζίδης γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1956 στην Μαυροπηγή Κοζάνης. Ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα. Αν και αγαπούσε την πυγμαχία εντούτοις τον συνεπήρε η ελληνορωμαϊκή πάλη δίπλα στον προπονητή της πάλης Στέφανου Ιωαννίδη. Συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακές Διοργανώσεις, το 1980 κατακτώντας την 8η θέση και το 1984 κατακτώντας την 6η. Σε δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το 1981 και το 1984 κατέκτησε αντίστοιχα δύο χάλκινα μετάλλια. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983 είχε πάρει την τέταρτη θέση, ενώ στους Μεσογειακούς του 1979 ήταν δέυτερος.

          Ήταν καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ διδάσκοντας θεωρία και μεθοδική της πάλης ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, του 1922 και του 1996 συμμετείχε ως προπονητής.

          Ο Γιώργος Ποζίδης ήταν αγαπητός τόσο στον χώρο του αθλητισμού όσο και στον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο.

          Καλό κατευόδιο Γιώργο στο μεγάλο σου αυτό ταξίδι. Λαφρόν να εν’ το χώμα σ’, ο Μπάμπης και ο Παναγιώτης θα σε υποδεχθούν σίγουρα με αγάπη.