Αν δεν γνωρίζεις ποιος είσαι, είσαι σαν δέντρο στην έρημο χωρίς νερό, χωρίς μνήμη, χωρίς μέλλον» Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της Μίεζα με εκατοντάδες κόσμου να παρευρίσκεται στο «Κτήμα Γκαντίδη» το βράδυ του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2018.  Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος κα. Γιώτα Στάρχου τονίζοντας την ανάγκη σύμπνοιας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και απευθύνοντας ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς, παρευρισκομένους και φυσικά στον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου κ. Ασβεστά, για τη συμβολή του στην ανάδειξη του αξιακού συστήματος και του πολιτισμού. Την παρουσίαση έκανε επιτυχώς η κα. Αναστασία Μαχαιρίδου-φιλόλογος- γλωσσολόγος της Ποντιακής διαλέκτου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δ. Σ. του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας κος Αντώνης Καγκελίδης. Τα χορευτικά τμήματα έδωσαν βροντερό παρόν. Η διαδοχική παρουσίαση τους (παιδικό-εφηβικό- ενηλίκων) εντυπωσίασε τους θεατές. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η αναβίωση επί σκηνής υπό την επιμέλεια του κου. Βασίλη Ασβεστά του δρώμενου » Τ’ αποθαμένιων το λημόνεμαν » και ειδική μνεία σε έθιμο του γάμου και κυρίως στο ξύρισμα του γαμπρού και έχει καταγωγή από το Ακ Νταγ Μαντέν. Διάχυτο ήταν το αίσθημα της νοσταλγικής επανάκαμψης. Μέσω του τελετουργικού δρώμενου οι νεότερες γενιές διδάσκονται με έναν άμεσο και αντιληπτό τρόπο ουσιαστικά την ίδια τη λειτουργία της ζωής και του κόσμου. Έχει λοιπόν παιδαγωγικό χαρακτήρα ή αλλιώς μυητικό ρόλο στον κόσμο της ζωής και του θανάτου και στον κόσμο των κοινωνικών επιταγών. Η βραδιά ενισχύθηκε με πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα με τον Σταύρο Σαββίδη στο τραγούδι, το Χρήστο Σιαπανίδη στη λύρα και το Χρηστάκη Δεμερτζή στο κλαρίνο.
Επιστολή με θερμό χαιρετισμό απέστειλε η βουλευτής Ν.Ημαθίας κα Καρασαρλίδου Φρόσω. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Καλαϊτζίδης Κώστας, οι δημοτικοί σύμβουλοι σύμβουλοι Δ. Νάουσας κος ΑδαμίδηςΠαύλος και κα. Μπαλτατζίδου Δώρα, η υποψήφια δήμαρχος Δ. Νάουσας κα. Ίλια Ιωσηφίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Νάουσας κος Νίκος Καρανικόλας, ο πολιτευτής κος Μπαρτζώκας Τάσος, ο πρόεδρος ΕΚΕ κος Αποστόλου Κώστας, ο πρόεδρος του συλλόγου Γαστρονομίας «ΚΑΡΑΝΟΣ» Ημαθίας κος Ταχμαζίδης Δημήτρης και ο τοπικός σύμβουλος Κοπανού κος Μπαλτατζίδης Σπύρος. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποιτων συλλόγων: Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ»,Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβοχωρίου «ΠΟΝΤΙΑΚΑΝΙΑΤΑ», Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Εύξεινος Λέσχη Κοπανού, Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, Εύξεινος Λέσχη Μαρίνας, Ποντιακός Σύλλογος Αράχου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων» ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου»ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», Ποντιακός Σύλλογος Μακροχωρίου.
Το Δ. Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συντέλεσαν στην οργάνωση αυτή «πολλών αστέρων»… και σε όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους διατηρώντας το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Με τιμή
 Το Δ.Σ.

Advertisements