Η νέα έκδοση βιβλίου
»Η καμπάνα του Πόντου χτυπάει στο Βέρμιο»
της Παρθένας Τσοκτουρίδου κυκλοφορεί από σήμερα 1η Μαϊου 2013. Πληροφορίες: (κιν. τηλ. ) : 6972164193

Αγαπητά παιδιά, νέοι/-ες και γονείς

ΚΑΜΠΑΝΑ ΠΟΝΤΟΥ 013
Με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα ασχολήθηκα με το συγγραφικό μου έργο: Η καμπάνα του Πόντου χτυπάει στο Βέρμιο, προσεγγίζοντας σε λογοτεχνικό ύφος την ιστορία, τη λαογραφία και τη λαϊκή παράδοση των προγόνων μας.


Ο προσφυγικός Ελληνισμός του Πόντου είναι ένα θέμα επίκαιρο, ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας, που κάνει τον καθένα μας γνωρίζοντας το να νιώθει μέρος του συνόλου του με συγκεκριμένες ρίζες και ταυτότητα.


Η σημερινή αμφισβήτηση της παράδοσης από κάποιο μέρος της νεολαίας εστιάζεται στο γεγονός πως αυτή θεωρεί «συντήρηση» κάθε συγγραφική προσπάθεια, η οποία συμπεριλαμβάνει μια ευρεία καλλιέργεια και προσηλυτισμό στις αξίες του παρελθόντος και στην πολιτιστική κληρονομιά.


Οι άνθρωποι του πνεύματος που ασχολούνται με την πολιτισμική μας παράδοση δεν αρνούνται ποτέ να σας μεταδώσουν τα  φώτα τους ώστε ν’ αφυπνιστεί η εθνική συνείδηση και να διατηρηθεί άσβηστη κι αναλλοίωτη η ανάμνηση των ιδιαίτερων Πατρίδων των προγόνων σας.


Δεν σταμάτησαν ποτέ μέσα από τα συγγραφικά τους έργα να σας ωθούν και να σας παροτρύνουν να γνωρίσετε την εθνική σας υπόσταση, όπως επίσης ν’ αγαπήσετε και να σεβαστείτε την πολιτισμική μας κληρονομιά.


Η ιστορία και η παράδοση είναι στενά δεμένες με το παρελθόν όλων μας και φτάνουν μέχρι σήμερα στην εποχή μας με νέες προοπτικές και λογοτεχνικές μορφές, προκειμένου να μεταφερθεί η αυτοσυνειδησία τους μέσα στον χώρο και στον χρόνο.


Η εγκληματική έλλειψη τους στην εκπαίδευση, στους γονείς, στα ηλεκτρονικά μέσα, στις ανόητες διακηρύξεις κάποιων αλαζονικών διανοούμενων, καθώς και η παγκοσμιοποίηση, ο διεθνισμός και ο ξενόφερτος πολυπολιτισμός, μας οδηγούν στην απώλεια της ιδιαιτερότητάς μας ως λαός και έθνος και στην υποβάθμιση του εθνικού μας θησαυρού, που δεν είναι άλλος από την πολιτισμική μας κληρονομιά.


Θεωρώντας πως είναι χρέος μου, όπως και χρέος όλων μας, να επαγρυπνούμε πάντα για να διασώσουμε ότι πολυτιμότερο και αξιοπρεπέστατο κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, σας παρουσιάζω το συγγραφικό μου τούτο επίπονης προσπάθειας πόνημα, φιλοδοξώντας να καταφέρω με την ελάχιστη αυτή προσέγγιση μου για τις Αλησμόνητες Πατρίδες να σας δώσω τη δύναμη να χτίσετε εσείς, ως νέοι πνευματικοί ηγέτες, σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, το κεφάλαιο του υπέροχου πλούτου της παράδοσης μας, στις σύγχρονες Βαβυλώνιες πόλεις της Ελλάδας.


Να χτίσετε τους νέους οικισμούς, που θα σας βοηθήσουν στην προσαρμογή της επιβίωσής σας, στηριγμένοι στη γνώση, την εμπειρία, την αλήθεια, την πρόοδο, το θάρρος της γνώμης και την αντιμετώπιση της βίας, πέρα από τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, σχολικούς εκφοβισμούς, ανομίες και εφήμερα πρότυπα.


 
Με αγάπη και σεβασμό
Η συγγραφέας
 Παρθένα Τσοκτουρίδου